» «
גינזה
אזור גִינְזָה
#על רחוב ואזור השופינג של טוקיו

גִינְזָה (Ginza), שנקרא על שם מטבעת כסף מהמאה ה-17 שהייתה כאן, הוא רובע קניות היוקרה והקניות בכלל של טוקיו. אם תרצו, זוהי המקבילה היפאנית של השדרה החמישית בניו יורק - אזור הקניות המפורסם ביותר בטוקיו, והיקר ביותר בעיר. אבל יותר מרחוב, גינזה הוא "צ'ואו", רובע בן 8 רחובות שלמים.

הרובע משופע בבתי כל-בו, במסעדות יוקרה, מאות גלריות וחנויות אופנה יוקרתית, של מותגים כמו ארמני, דיור, שאנל, גוצ'י, לואי ויטון ופראדה,לצד ענקיות אלקטרוניקה וטכנולוגיה כמו סוני ואפל.

כאן קונים בכיף ובמחירים שלא פעם נשמעים כאילו ששמעתם לא נכון. יוקרה ויוקר הם שמות המשחק כאן, אבל יש ויש. ניתן למצוא גם כאן מציאות וחנויות שוות לשופינג של אנשים רגילים...

אם תגיעו ב-10:00 בבוקר בדיוק, כשנפתחים בתי הכלבו הגדולים של גינזה, תוכלו לראות את הנימוס שבו מקבלים העובדים את ה"אורחים", כפי שנוהגים כאן בלקוחות. כל עובד קד ללקוחות, כדרך מנומסת לומר בוקר טוב ושלום בטוקיו.

בערב פועלים בגינזה מקומות בילוי רבים. למעשה הרובע הוא גם אזור בילויים לוהט ומצליח במיוחד. הגיעו לצומת המרכזי של הרובע, צומת ששמו "יון-צ'ומה" וצפו במשחקי האורות שמסביב, במיוחד באלו של בניין סאנאיי.


#טיפים
השתדלו לבקר בגינזה בכל שבת וראשון, בשעות אחר הצהריים המוקדמות (12:00-17:00), כשהרחוב הראשי של גינזה הופך למה שהיפאנים מכנים "גן עדן להולכי רגל" (Hokosha Tengoku), כלומר הוא הופך כולו למדרחוב ענקי ושוקק חיים.

בתי כל בו גדולים ושווים ביקור הם וואקו (Wako), מיצוקושי (Mitsukoshi) וסייבו (Seibu).


מבט מקרוב:

https://youtu.be/Anmr-klE_Yg


ברחובות גינזה:

https://youtu.be/SqQjgDFMdx0
בניין סוני
בניין סוני בגינזה
#על המקום בו תכירו את כל החידושים וההמצאות מבית סוני

בניין סוני (Sony Building) נמצא בשכונת גינזה שבטוקיו והוא מקום התצוגה המרתקת של ענקית האלקטרוניקה היפאנית, שבו היא מציגה את מגוון מוצריה. כאן תוכלו להתנסות בחינם ולגעת בכל המוצרים החדישים של החברה היפאנית, שבמשך שנים רבות הנהיגה את תעשיית האלקטרוניקה הבידורית העולמית.

בניין סוני, שנפתח בחודש אפריל 1966, הוא מבנה גבוה בן 6 קומות, שעוצב על ידי האדריכל היפאני יושינובו אשיארה בסגנון פוסט-מודרניסטי.

אם תעלו בו אל הקומה השישית, תוכלו להתחיל את הביקור במיצג מולטימדיה קצר ומשם לרדת, קומה אחר קומה, ולהתנסות במוצרים החדישים ביותר של החברה. חובבי הגאדג'טים יחגגו כאן ויוכלו אף לרכוש כאן ממגוון המוצרים של סוני, כמו סמארטפונים, מצלמות, מערכות קול, אוזניות, ואפילו טלוויזיות ומקרני וידאו.

כאן תראו, בנוסף למוצרים המוכרים שכבר יצאו לשוק, גם מוצרי קונספט שהם בחזקת אפשרויות לעתיד, לצד לא מעט מוצרים חדשים, שאולי עוד לא היכרתם.

רוצים חוויות ושעשוע? - בבניין סוני יש גם לא מעט משחקי מחשב ושעשועים חדשניים של מציאות מדומה, שמציעה החברה להנאת המבקרים.

אל הבניין ניתן להיכנס היישר מיציאה B9 שבתחנת הרכבת בגינזה.


#טיפים
הכניסה חינם.

ב-31 בדצמבר וב-1 בינואר סגור!


תערוכת המוצרים בבניין סוני בגינזה:

https://youtu.be/BEQ-4yxMoFo


ומבט מקרוב:

https://youtu.be/eXtEhyZBsW0
תחנת הרכבת טוקיו
תחנת הרכבת טוקיו
#על תחנת הרכבת שממנה יוצאים לטיולים ביפאן

תחנת הרכבת טוקיו (Tokyo Station), היא מהתחנות המרכזיות של טוקיו. ממסוף הנוסעים שכאן תוכלו להגיע כמעט לכל מקום בטוקיו ובכל יפאן. זוהי תחנה גדולה מאד, שהקווים שמובילים אל ממנה אל המקומות המרכזיים בעיר, מרוכזים בסמוך זה לזה.

אבל תחנת טוקיו מפורסמת לא פחות בזכות מבנה הלבנים האדומות שלה. התחנה, שנבנתה ב-1914, נעטפה אז בלבנים אדומות, בסגנון אירופי ואז זכתה למראה הקלאסי שלה, במיוחד בצידה החיצוני והמרשים.

התחנה עצמה מכילה קניון ענקי ומלא כל טוב. שווה להסתובב גם במתחם הדוכנים שבכניסה לתחנה, המציע דברי מאפה ומתיקה יפאניים. תראו שם לא מעט מאכלים מיוחדים ליפאן, חלקם ממש מוזרים ומפתיעים.

אגב, התחנה הזו אינה משתווה בגודלה לתחנת שינג'וקו, המשמשת מעל 3.5 מיליון נוסעים ביום ומופיעה בספר השיאים של גינס, כתחנה העמוסה בעולם.


#טיפים
התחנה הענקית תופסת כמה קילומטרים רבועים, אם כי למרות גודלה, לא קשה להתמצא בה. לעתים יש ללכת לא מעט בכדי להגיע לתחנה הדרושה.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/O-voOoJYLhk
קבוקי זה
קַבּוּקִיזָה, התיאטרון
#על התאטרון היפאני של הקבוקי

אם לא שמעתם על תיאטרון מקומי שהוא ידידותי לתיירים, אז לא שמעתם על קַבּוּקִי-זָה. כן, בתיאטרון היפהפה קַבּוּקִיזָה (Kabukiza Theatre) תוכלו ליהנות מתיאטרון יפאני מסורתי וססגוני, במסורת העתיקה של תיאטרון הקבוקי המקומי ותוך התחשבות בקשיי היפאנית המוגבלת שלכם.

בתיאטרון, שנמצא בגינזה, תוכלו לקנות כרטיס מוזל ולצפות במערכה אחת בלבד מתוך המחזות הארוכים. גם לאותה מערכה תוכלו לשכור אזניות עם תרגום קולי לאנגלית.

הצפייה בהצגות קאבוקי, למרות שהיא עלולה להתפס כמשעממת למי שלא דוברים יפאנית, היא מרתקת. ההצגה הצבעונית, עתירת המוסיקה ומנוגנת ומושרת בחי, בתוך אולם יפה ומרשים, מספקת חוויה של ממש.

הצגות הקבוקי הן חובה וחווייה, במיוחד למתעניינים באנתרופולוגיה ובתרבות ובפולקלור המקומי, שלא יועדו לתיירים ונחשבים אותנטיים.

כל מערכה בתיאטרון ה"קבוקי" נמשכת בין חצי שעה לשעה וחצי.


#תולדות בניין התיאטרון
במהלך שנותיו עבר בניין תאטרון קאבוקי-זה גילגולים שונים. תחילתם בשנת 1889, אז הוקם המבנה והמשכם בהעברת הבעלות לאחרים, בניית הבניין מחדש, הפצצתו והפגיעות הקשות שספג במהלך מלחמת העולם השנייה והשיפוץ בתקופה שלאחר המלחמה. ב-2013 הוא נפתח מחדש, לאחר שנבנה מעליו גורד שחקים ענקי.

כיום תיאטרון הקבוקי-זה נמצא בבניין יפה, מרשים ומסורתי. גם אם אין הרבה זמן, אפילו לצפות בו ולהציץ לתוכו יהיה לכם מעניין.


#טיפים
בקבוקיזה תוכלו לרכוש כרטיס ב-15 דולר בלבד למערכה אחת מתוך כמה מערכות. מערכה כזו נמשכת בין חצי שעה לשעה וחצי, מה שיספיק לחווייה בשפה לא מוכרת.

כדי לקנות כרטיסי מערכה אחת, יש להגיע לקופה ביום ההצגה.

הביאו משקפת, כי כרטיסי המערכה הראשונה הם לקצה העליון של האולם.

הגיע למערכה חצי שעה לפני שעת המערכה. את ההמתנה נצלו לסיבוב בלובי וצילומים בכניסה עם תמונות השחקנים המאופרים.

קניית כרטיסים מראש היא יקרה מאד ולכל המערכות.

אוזניות עם תרגום קולי של ההצגה יעלה לכם עוד 5 דולר.

אין לצלם בזמן ההצגה.


מבט מקרוב על התיאטרון:

https://youtu.be/09sc1BqY6r4


והקבוקי היפאני על הבמה:

https://youtu.be/jVDUcFOnVKk

גינזה

מגדל דה בירס
מגדל דה בירס (היום בניין 88)
#על מגדל חברת כריית היהלומים דה בירס

מגדל דה בירס (De Beers Ginza Tower) שבשכונת גינזה הוא מגדל מודרניסטי שנבנה בין השנים 2005-8 ותוכנן על ידי האדריכל ג'ון מיצואי (Jun Mitsui).

במוקד בניית הבניין נמצאת חנות הדגל של תאגיד היהלומים בטוקיו. כאן משווקת דה בירס את הסדרות של יהלומיה שבאים ממכרות, שרובם בדרום אפריקה ובבוטסואנה.

דה בירס (De Beers) הוא תאגיד עולמי לכרייה וסחר ביהלומים, השולט במרבית שוק היהלומים העולמי. התאגיד, שבסיסו ביוהנסבורג ובלונדון, עוסק בכל שרשרת הפעילות בתחום היהלומים - מכרייה, דרך מכירת היהלומים הגולמיים, ייצור של יהלומים מלוטשים ושיווקם.

חברת דה בירס ידועה, בין השאר, בכך שהיא זו שהצליחה לקבע את הקשר שבין יהלומים לרומנטיקה, במסע הפרסום המוצלח שיזמה, החל מסוף שנות ה-30 של המאה הקודמת. קמפיין זה החדיר את המסר של "יהלומים הם לנצח" וקיבע בציבור את המסורת של הענקת יהלום במתנה לאירוסין.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/xvI4ug_4lFI


והפרסומת הידועה ביותר של חברת דה בירס:

https://youtu.be/8pU6WQXkiOU
סיורי אדריכלות
סיור אדריכלות בגינזה
#סיור באייקונים מודרניים בשכונת גינזה

טוקיו היא ללא ספק אחת הערים עם הארכיטקטורה המדהימה והמרהיבה בעולם. אין הרבה מקומות שיכולים להציע כזה שפע של אדריכלות מדויקת ומעולה, כמו טוקיו.

הסיור שלנו בעקבות האדריכלות המודרנית יכול להתחיל בארוחת בוקר או צהריים קלה, במסעדות הקטנות לסושי שליד שוק הדגים צוקיג'י. זה לא שהשוק הוא פנינה אדריכלית, אבל ממנו תוכלו להמשיך לבניינים האדריכליים האייקוניים של שכונת גינזה הנהדרת.

נתחיל? אתם ליד שוק הדגים צוקיג'י? - מעולה! - היכנסו עתה אל תגית "סיור אדריכלות בגינזה" והתחילו לשוטט לכל אחד מהמקומות כרצונכם. תהנו!
מגדל הקפסולות בגינזה
מגדל הקפסולות בגינזה
#על מגדל שבנוי מקפסולות קטנות

מגדל הקפסולות נאקאגין (Nakagin Capsule Tower) שבשכונת גינזה, מזכיר יותר ערימה גבוהה של מכונות כביסה מאשר בניין מגורים. אבל המגדל הזה בנוי מ-140 קפסולות צפופות, יחידות מגורים זעירות, שעוצבו במקור כך שישרתו דיירים בודדים, עם דגש על אנשי עסקים יחידים.

המגדל נבנה בתחילת שנות ה-70 והושלם בשנת 1972. הוא תוכנן על ידי האדריכל היפאני קישו קורוקאווה, כמגדל מגורים ומשרדים. מיום השקתו הוא היווה דוגמה למבנה פורץ דרך, שהציע פתרון חליפי למגורים עירוניים בדירות גדולות ובזבזניות, אלטרנטיבה שנראתה מתאימה היטב למטרופולין הצפוף בעולם ששמו טוקיו.

המגדל, שנחשב לאחד המבנים החשובים והמפורסמים ביפאן, התבסס על קפסולות, או תאים, שיוצרו בייצור המוני. הם נועדו במקור לשמש כיחידות מגורים אישיות, או כמשרדים זעירים. בכל קפסולת מגורים, למשל, נכללו מקלחת ושירותים, לצד מיטה, טלוויזיה וטלפון. הכיוון היה לאפשר לינה זולה בעיר, לאנשים שמתגוררים רחוק ומעוניינים להישאר בטוקיו ללילה.

אבל חזון לחוד ומציאות ממש לחוד. על אף שהוא נחשב לאייקון של תנועת האוונגרד היפאנית "מטבוליזם", המגדל האקסצנטרי הזה נועד להיהרס. הסיבה היא שהקפסולות, שבמקור היו אמורים להחליף כל 25 שנה, לא הוחלפו כלל והגיעו למצב של הזנחה קשה, מה שהוביל את הבניין למצבו הקשה והפך אותו למיועד להריסה.

ואכן, לאחר שנרכש על ידי קרן השקעות מקומית, יועד המגדל להריסה ובמקומו הודיעו בעלי הקרקע שיבנו מגדל חדש ויוקרתי. יתכן שכשאתם בטוקיו זה כבר קרה ולא תראו את החלוץ שהקדים את מלונות הקפסולה והפתרונות המודרניים האחרים, חלוץ שהלך לעולם שכולו נדל"ן...


מבט מקרוב:

https://youtu.be/mkJN1598zqA


ועוד אחד:

https://youtu.be/FWRkId55bqM
בניין מיקימוטו
בניין מיקימוטו
#על מגדל עם חלונות בועה מיוחדים

הבניין שלפניכם, בניין מיקימוטו (Mikimoto), הוא מגדל שתוכנן בידי האדריכל היפאני טויו איטו (Toyo Ito). הוא נבנה ב-2005 וכולו אסתטיקה ויופי, מנומרים בחלונות.

המגדל בן 9 הקומות, הוא צר ועומד על מגרש קטן, שגובהו 56 מטר. יש בו תצוגת תכשיטי פנינה גדולה. זאת מכיוון שמדובר בחנות הדגל של חברת התכשיטים מיקימוטו, שהבניין שייך לה וקרוי על שמה. גם משרדיה נמצאים כאן, אך בקומות העליונות.

שיטת הבנייה כאן מעניינת מאד. לבניין 4 קירות פלדה דקים. בפנים הוא חלול ואין לו עמודי תמיכה, תודות לשיטת בנייה ייחודית שמצליחה לייצב בתחכום רב קירות דקים ומצליחה גם לאפשר סידור של החלונות, באופן לא רציף ובכל צורה ודרך שהעיצוב מזמין.

הפתחים האקראיים של הבניין מזכירים טיפות, או בועות אוויר. האדריכל הצליח לתכנן ולייצב כאן מבנה בעל קלילות ועוצמה שמתחברות יחדיו ליצירה יפה ויציבה. לא דבר של מה בכך בטוקיו, שידעה רעידות אדמה קשות.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/VAgyS1pRVoo


בניין שיזוקה עיתונות ומדיה
בניין שיזוקה
#על בניין שיזוקה

בניין שיזוקה עיתונות ומדיה (Shizuoka Building), שבקצה של גינזה, הוא בניין משרדים אייקוני בגובה של 57 מטרים בלבד, שתוכנן על ידי טנזו טנגה (Tenzo Tange) והוקם בשנת 1967.

בבניין יושבים משרדי הכתבים מכלי התקשורת השונים, הנשלטים על ידי תאגיד שיזואוקה. במרכז הבניין, שיושב על מגרש פינתי, משולש ולא גדול, יש מדרגות ספירליות יפות להפליא.

דמותו הכהה של המגדל, מכוסה האלומיניום השחור, הופכת אותו לאחד המוכרים בגינזה. מטיילים רבים באים לבקר בו מתחנת הרכבת הסמוכה, שאליה נכנסות הרכבות המגיעות לטוקיו מצד מערב.

הבניין תוכנן בידי קנזו טנגה, אדריכל שנמנה על קבוצת אדריכלים יפאניים שיצרו בסגנון של עיצוב מודרני בינלאומי. נוהגים לשייך אותו לתנועה אדריכלית שכונתה "מטבוליזם" (חילוף חומרים). תנועה זו יצרה משנת 1960 סגנון ששילב צורות בנייה קבועות, ביחד עם מרווחים ותפקודים גמישים.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/zQrz4IJ-BSc
גינזה סווטש
#על בניין חברת סווטש בגינזה

גינזה סווטש (Swatch Ginza) החליף בגינזה מבנה קודם, שעמד כאן ושגובהו היה מחצית מהגובה של גינזה סווטש, המבנה הנוכחי והחדש. הבניין נועד לתת אכסניה ליצרנית השעונים, שהסעירה את עולם העיצוב בעשורים האחרונים, עם השעונים הצבעוניים החסכוניים והצעירים, ששברו את הקשר הבלעדי שבין עיצוב ליוקרה ואפשרו לקונים לקנות מספר שעונים זולים, שהפכו לסוג של אקססורי, להשלמת בגדים ואופנה ותרמו להופעה הכללית שלהם, מבלי להכניסם לחובות.

בכדי לתת רקע נייטרלי לשעונים הצבעוניים של סווטש, נצבע הבניין בעיצובו הפנימי כולו לבן. לעומת הצבע האחיד הזה, תוכננה חומת האש בצידו השמאלי כקיר ירוק, עשוי צמחים מטפסים וגפנים המשתרגות על כולו.

בפני האדריכל שיגרו באן (Shigeru Ban), שזכה בתחרות לעיצוב ה"גינזה סווטש", הועמדה משימה נוספת. הוא נדרש למצוא דרך שתציג לראווה את שבעת המותגים של החברה ולתת לכל אחד את הפוקוס המלא. הפתרון שלו היה מרתק - באן יצר כאן קומת כניסה פתוחה, שממנה עולות לקומות 7 מעליות זכוכית. מעליות אלה משמשות, למעשה, מעין חלונות ראווה קטנים. כל אחת מאפשרת למבקרים חשיפה למותג אחר של היצרנית הבינלאומית של השעונים. כך, בעת העלייה לקומה המבוקשת, אנשים נחשפים למותגים שהחברה מעוניינת לקדם.

המעליות הסגלגלות הללו הן מעליות מהירות מאד. במהירות של 15 מטר לשנייה עולות המעליות ההידראוליות, ללא פיר מעלית, ו"מטיסות" את המבקרים היישר לקומה של המותג המסוים שאליו פניהם.

משרדי סווטש בטוקיו, או Swatch יפאן, שוכנים בקומתו העליונה של הבניין. נמצא בו גם מרכז שירות לקוחות, התופס עוד 3 קומות. בקומה נוספת מקיימת החברה השקות וחשיפת מוצרים חדשים, לצד מסיבות עיתונאים ואירועי תרבות בחסותה.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/JArvloWy3mM
שוק הדגים צוּקִיגִ'י
#על שוק הדגים הגדול בעולם

שוק צוּקִיגִ'י (Tsukiji Market), או טסוקיג'י, הוא שוק הדגים הגדול ביותר בעולם. עובדים כאן יותר מ-50 אלף איש ומכאן באים כל מאכלי הים שנמכרים בטוקיו.

השוק, שפעיל מאז 1935, הוא גם השוק הוותיק מבין השווקים הסיטונאיים של טוקיו והוא מהווה אטרקציה לתיירים, לא פחות משוק פעיל של סוחרים וסיטונאים. למעשה זוהי בורסת הדגים של טוקיו, מקום שבו נמכרים הדגים לכל המרבה במחיר והמחירים שניתנים כאן לדגי האיכות הם גבוהים במיוחד.


#בורסת הדגים
החלק היחודי בשוק צוקיג'י היא בורסה של דגים, שפועלת מעלות השחר, בזמן שמרבית תושבי העיר טוקיו עדיין ישנים. בתור מי שהביאה לעולם את הסושי, תוכלו לראות בשוק הזה את מרכז העניינים, הגראונד זירו של המעדן היפאני המפורסם. זהו המקום שבו רוכשות המסעדות של טוקיו את הדגים, שיוכנסו בהמשך היום והשבוע לתוך המעדן הנפלא הזה, שיימכר בכל רחבי העיר ולמעשה ביפן כולה.

הכל מתחיל כשהאניות פורקות כאן בלילה מבחר דגים ומאכלי ים טריים. עם שחר הסוחרים יכינו אותם למכירה והמשווקים, או בעלי ונציגי המסעדות, יגיעו לקנות את הדגים ופירות הים הטריים הללו. מכאן הם יועברו למסעדות שיכינו מהם את הסושי על כל צורותיו ואת שאר המאכלים הנהדרים של המטבח הזה.

הכל מתחיל מוקדם בבוקר, כשמקיימים בשוק את המכירה הפומבית של הדגים הגדולים הללו. לכאן מגיעים בכל בוקר דגי טונה מכל העולם ומוקדם בבוקר מגיעים הסוחרים ובוחנים את דגי הענק הללו בקפידה. כל דג מסומן בפרטי זיהוי והסוחרים מסמנים לעצמם את פרטי הדגים הטובים ומה המחיר שיציעו עבור כל אחד מהם, לפי איכותו. שעה אחר-כך הם מתכנסים למכירה פומבית, שמתקיימת בשפה ייחודית שזר לא יבין וברמזים באצבעות שנותנים הסוחרים, כדי לסמן את ההצעות שלהם.

אחרי המכירה משלם ולוקח כל סוחר את הדג או הדגים שקנה, אל החנות, המסעדה או המטבח שלו. משם הם יופצו אלינו, קהל הסועדים ביפן.


#השוק החיצוני
מסביב לאזור המכירה הפומבית יש שוק חיצוני ענקי, שבו מעל 1000 סוחרי דגים סיטונאים, המוכרים לסוחרים ומסעדנים, בדוכנים נקיים להפליא. כאן נמכרים, לאורך כל היום, כל מאכלי הים האפשריים, מדגים וסרטנים ועד דיונונים ותמנונים.

בשוק הזה קונים יפאנים רבים דגים ופירות ים להכנה בבית. זהו מרכז חומרי הגלם של המטבח היפני הכולל הרבה דגים טריים. בשוק הדגים, שאגב אין בו כלל ריח של דגים, תוכלו ליהנות גם ממסעדות ודוכנים רבים, שמציעים מנות דגים ופירות ים טריות, סושי מצוין ועוד.

כך או כך, הכניסה אל השוק חופשית לחלוטין, גם אם אתם תיירים ואינכם מתכוונים לקנות.


#טיפים
מוקדם בבוקר, שוק הדגים נוטה להיות בוצי ורטוב. השתדלו להצטייד בלבוש מתאים.

רק 120 מבקרים מוכנסים למכירה הפומבית בכל יום. ההתייצבות בשער Kachidoki של מרכז המידע Osakana Fukyu החל מ-5 בבוקר.

הזמן הטוב ביותר לבקר בשוק, הוא בין השעות 5:00 ל-8:00 בבוקר.

כדי לאכול ארוחה טעימה וזולה, צאו מהשוק שמאלה, לפני הגשר, לסמטת חנויות ומסעדות קטנות עם מטעמי סושי וטמפורה.


מבט מקרוב על שוק הדגים הגדול בעולם:

https://youtu.be/2aAlIe-Iphk


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.