» «
גלריית האקדמיה
גלריית האקדמיה
#על מוזיאון האמנות הוונציאנית החשוב ביותר בעיר

גלריית האקדמיה (Gallerie dell Accademia) בוונציה היא מוזיאון מומלץ מאוד למתעניינים באמנות בכלל ובציור קלאסי בפרט. בגלריה מוצגות יצירות מופת של אמנים ונציאניים ידועי שם.

הגלריה נמצאת בסמוך לגשר האקדמיה המפורסם, שעל התעלה הגדולה. הבניין שבו היא שוכנת הוא מאמצע המאה ה-14. הגלריה מוקמה כאן בידי המצביא המפורסם נפוליאון בונפרטה, שכבש את העיר ונציה בראשית המאה ה-19 וביצע בה שינויים ארגוניים שונים, כמקובל אצלו.

בגלריה נמצא מה שהוא אולי האוסף החשוב ביותר בעיר ונציה, שבה כידוע, מגוון גדול של גלריות, מוזיאונים ואוספי אמנות נהדרים.

מוצגת כאן אמנות הציור הוונציאנית, החל מתקופותיה המוקדמות מאוד ועד לאמנות בת זמננו, עם דגש ברור על עבודות האמנות שעד למאה ה-18, עם תוספות מאוחרות יותר ומעטות יחסית של אמנות ונציאנית בת זמננו.


#יצירות האמנות שבמוזיאון
גלריית האקדמיה מציעה ריכוז מדהים של יצירות מופת, פרי מכחולם של אמנים ונציאניים מתקופות שונות בהיסטוריה של העיר והרפובליקה.

תראו כאן יצירות המתפרשות על מאות רבות, החל מהתקופה הביזנטית, כשהעיר ונציה נוסדה, דרך ימי הביניים, אמנות הרנסאנס כשהעיר ונציה שגשגה והייתה בשיאה הכלכלי, הצבאי והאמנותי ועד לאמנות העכשווית בעיר, שבה מתקיים הביאנלה, מהאירועים השנתיים החשובים בעולם בתחום האמנות החזותית.

בגלריית האקדמיה מוצגות יצירות מופת של אמני ונציה, כולל שמות ידועים כמו טינטורטו (Tintoretto), טיציאנו (Tiziano), בליני (Bellini) ואחרים. העבודות מסודרות כאן בדרך כלל בסדר כרונולוגי, עם פה ושם מוקדי ארגון לפי נושא.

בולטים כאן גם ציירי סגנון הוודוטה (Veduta), ציור שמתמחה בהנצחת נופים נרחבים וסביבה כפרית ועירונית באזור. בין הציירים הללו היו שמות כמו קנלטו (Canaletto), בלוטו (Bellotto) וגוארדי (Guardi). ציורים כאלה היו אז מזכרות אמנות פופולאריות אצל מבקרים בעלי הון בוונציה.

מטבע הדברים מרוכזות היצירות החשובות בגלריה באולמות 2-10, שבהם ציורים מתקופת הרנסאנס, ימי השיא של האמנות בוונציה. אגב, תקופת הרנסאנס הגיעה לעיר באיחור מסוים, מה שלא מנע ממנה להפוך, מבחינה תרבותית ואמנותית, לתקופת הזוהר והשיא של העיר.


#טיפים
אם זמנכם מוגבל, התרכזו באולמות 2-10, המוקדשים לתקופת הרנסאנס. שם מרוכזות העבודות החשובות ביותר כאן.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/KWP9wqwouys


והנה דוגמאות ליצירות שבו:

https://youtu.be/oLFwxFHjLsg
מוזיאון פגי גוגנהיים
מוזיאון פגי גוגנהיים
#על מוזיאון האמנות המודרנית של ונציה

מוזיאון פגי גוגנהיים (Collezione Peggy Guggenheim) הוא מוזיאון לאמנות מודרנית, שנמצא בווילה רחבת ידיים, בדרום ונציה, ליד התעלה הגדולה שבעיר.

המוזיאון, שהוא אחד האתרים המתויירים בוונציה, ממוקם במה שהיה ביתה הפרטי של פגי גוגנהיים, אחייניתו העשירה של סלומון גוגנהיים, מייסד קרן גוגנהיים הידועה ומי שבעצמה הייתה אספנית אמנות אמריקאית.

הווילה הזו היא למעשה הקומה הראשונה, שרק היא הושלמה ממה שהיה אמור להיות ארמון ונייר די ליאוני (Palazzo Venier dei Leoni). הארמון, שנבנה במאה ה-18 על ידי אדריכל לורנצו בוסקטי (Lorenzo Boschetti), נרכש בשנת 1949 על ידי פגי גוגנהיים. אין אכסניה יפה יותר מזו לעבודות אמנות שכאלה. ואגב, מעניין לציין שיש במוזיאון כמה יצירות חשובות של מקס ארנסט, צייר ידוע וחשוב, שהיה במקרה גם בעלה השלישי של פגי גוגנהיים.


#מה במוזיאון?
אוסף פגי גוגנהיים הוא אמנם מהמקומות המתויירים בוונציה, אך הוא מומלץ לביקור בעיקר לאוהבי אמנות מודרנית. בכל מקרה הוא מציע צפייה באמנות שונה מהאמנות האופיינית לעיר ונציה.

במוזיאון מוצג אוסף האמנות המודרנית של פגי גוגנהיים, שבו תוכלו לראות עבודות של אמנים אמריקאים ואיטלקים, בשלל הסגנונות המודרניים, כמו קוביזם, סוריאליזם והאימפרסיוניזם המופשט.

בנוסף לאוסף המרשים שמוצג כאן, של עבודות אמנות נהדרות מהמאה ה-20, כולל יצירות של פיקאסו, ג'קומטי, ג'קסון פולוק, מארק שאגאל, חואן מירו, פול קליי וסלבדור דאלי, יש במוזיאון גם הרבה פסלים מודרניים. תמצאו אותם בגן הפסלים המהנה והלא פחות מרשים ומעניין.

כמו כן תוכלו למצוא במוזיאון גם ספריה נחמדה עם אלפי כותרים וספרים על אמנות מודרנית.


#טיפים
רוב המבקרים מקדישים למוזיאון הזה בין שעה וחצי לשעתיים.

מומלץ לשלב את הביקור במוזיאון עם ארמון דאריו (Palazzo Dario) שנמצא במרחק שני בתים ממנו.


מבט מקרוב על גן המוזיאון:

https://youtu.be/WKAmXRwuqWQ


ועל המוזיאון עצמו:

https://youtu.be/y8qj7Kd-pzg
מוזיאון המוסיקה של ונציה
מוזיאון המוזיקה של ונציה
#על מוזיאון כלי הנגינה של ונציה

האם חשבתם על מסע בזמן בוונציה דרך המוסיקה הקלאסית?

שמותיהם של מוסיקאים רבים קשורים בעיר ונציה. המפורסם מהם הוא ללא ספק אנטוניו ויואלדי, הכנר יליד ונציה, שלימד בה והלחין את המוסיקה שלו. "ארבע העונות", יצירתו הגדולה והעל-זמנית, מלמדת עליו ובאופן מסוים גם על כור מחצבתו.

מוזיאון המוסיקה (il Museo della Musica) של ונציה הוא מוזיאון שמציג את ייצור כלי הנגינה הנודעים של איטליה ודוגמאות של כלי הנגינה שנולדו כאן. כאן מוצגים, בין השאר, גם כלי הנגינה של ויואלדי הגדול.

ובכלל, מאז ומתמיד הייתה המוסיקה מרכזית בעיר ונציה. בין המאה ה-16 והמאה ה-18, במהלך שנות השיא ותור הזהב של ונציה, הייתה העיר מרכז מוסיקלי משמעותי בצפון איטליה, במקביל לשיא שאליו הגיעה עיר איטלקית אחרת באותה תקופה, עיר שבה נבנו כלי הקשת הטובים בכל הזמנים, העיר קרמונה. באותה תקופה קמו בה בתי מלאכה של אמנים מעולים, לייצור של כלי נגינה.

חשוב לציין שגם מבנה המוזיאון הוא יפה ומרשים מאד, במיוחד מבפנים. אדריכלות של מוזיאונים, אתם יודעים, היא לא פעם הרבה יותר מאשר סתם מראה יפה של בניין. כך או כך, המוזיאון ממוקם בכנסיית סאן מאוריציו (Chiesa San Maurizio). הכניסה למוזיאון היא ללא תשלום.


#טיפים
הכניסה למוזיאון חופשית.

המוזיאון ממוקם בתוך כנסיית סאן מאוריציו (Chiesa San Maurizio) שבעיר.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/ZDuww5ahP78


ושיטוט קצר במוזיאון היפה:

https://youtu.be/S_tKgbHvLzQ
מוזיאון הארכיאולוגיה בוונציה
מוזיאון קורר לארכיאולוגיה
#על המוזיאון הארכיאולוגי של ונציה

מוזיאון הארכיאולוגיה בוונציה (il Museo Archeologico), ששמו הרשמי הוא מוזיאון קורר (Correr Museum), הוא מוזיאון קטן שמציג מבחר מוצגים ויצירות עתיקים, הממחישים חלק מהעבר האמנותי של האנושות, כפי שנאסף על ידי מנהיגי ונציה במהלך תקופת הכיבושים של האימפריה הוונציאנית.

במוזיאון, שנמצא בפיאצה סאן מרקו, מוצגים ממצאים ארכיאולוגיים מאוספים ונציאניים שונים. ביניהם נכללים שרידים מהמאות ה-4 וה-5 לפני הספירה, שכוללים בין השאר פסלים יוונים עתיקים ואמפורות יווניות. כן מוצגים בו פרוטומות מאוחרות יותר של קיסרים רומיים, לצד ציורים רומיים, תבליטים, מטבעות עתיקים ואבני חן עתיקות.


#טיפים
הביקור במוזיאון אורך בדרך כלל כחצי שעה בלבד.


מבט מקרוב במוזיאון:

https://youtu.be/BozM6TWZeiQ

מוזיאונים בוונציה

מוזיאון הזכוכית במוראנו
מוזיאון הזכוכית של מוראנו
#על מוזיאון אמנות הזכוכית של האי מוראנו

במוזיאון הזכוכית (Museo Vetrario) שבאי מוראנו (Murano) מוצגת תפארתו של האי, היא תעשיית הזכוכית הענפה שלו. לאחר שתראו במוזיאון הזה את היצירות היפות, המעוצבות, הצבעוניות והעשירות, המיוצרות בידי אמני הזכוכית של האי, תוכלו ודאי גם אתם, להבין את סוד קסמה של הזכוכית המקומית וכיצד זכו מוצרי הזכוכית שיוצרו באי מוראנו, לשם עולמי.

תעשיית הזכוכית של מוראנו מתקיימת כאן מאז המאה ה-13. במוזיאון תוכלו לקבל הדגמה חיה של ייצור הזכוכית ומוצריה ולראות את כל השלבים, מחומרי הגלם ועד למוצרי הזכוכית המוגמרים. זוהי חוויה מרתקת, הן לילדים והן להורים.

באי, שבו פרחה תעשיית הזכוכית, ישנן חנויות רבות, המוכרות מוצרי זכוכית לתפארת. בחלק מהן, יתכן שאף תוכלו לצפות בתהליך הייצור העתיק של מוצרי הזכוכית הייחודיים הללו.

במוראנו הומצאה זכוכית האוונטורין. בזכותה הפך האי, בתקופה מסוימת, ליצרן הזכוכית הגדול באירופה. בהמשך ההיסטוריה נודע מוראנו גם בנברשות המפוארות שיוצרו בו. מאז המאה ה-18 הצטמצם בו ייצור הזכוכית, אך גם היום התעשייה הזו נחשבת לענף הייצור העיקרי באי ולפרנסתם העיקרית של אלפי התושבים שמתגוררים כאן.


מבט במוזיאון הזכוכית של מוראנו:

https://youtu.be/L-zeMWZE0d0?t=25s


ואמנות הזכוכית של מוראנו בפעולה:

https://youtu.be/DKZ5UE6W-jw
מוזיאון התחרה בבוראנו
מוזיאון לאמנות התחרה
#על מוזיאון התחרה שבאי בוראנו

המוזיאון לאמנות התחרה (Museo Scoula del Merletto או באנגלית Lace Museum) שוכן בכיכר המרכזית של האי הצבעוני בוראנו (Burano). המוזיאון לתחרה מציג את גאונות רקמת התחרה של נשות בוראנו, במהלך הדורות.

מוזיאון התחרה של בוראנו שוכן במקום שבו עמד בעבר הרחוק בית הספר המקומי לרקמת התחרה. במוזיאון מוצגות דוגמאות תחרה רבות מתור הזהב של הרקמה של בוראנו, מהמאות ה-16 וה-17.

כן מוצגות במוזיאון עבודות תחרה מפורסמות שיוצרו כאן ובמקומות אחרים עבור מלכות, בנות בתי מלוכה בכל רחבי אירופה ובנות האצולה האיטלקית והאירופית.


#על רוקמות התחרה של בוראנו
החל מהמאה ה-16 נודע שמו של האי בוראנו למרחוק, בזכות אומנות מעשה ידיהן של רוקמות התחרה שבו. עד המאה ה-18 פיתחו נשות האי מיומנות מדהימה באמנות רקמת התחרה. באי נוצרה דוגמה ייחודית של רקמה איכותית ועדינה במיוחד, שזכתה לשם "פונטו אין אריה" (Punto in Aria). הפירוש שלו "נקודות באוויר".

התוצאה של הפרסום לו זכתה התחרה של בוראנו, הייתה הפיכתה לשם דבר. תחרת בוראנו זכתה לשם בכל אירופה. כיום תוכלו עדיין לקנות כאן עבודות תחרה מתוצרת האי, אם כי רבות מעבודות התחרה שנמכרות כאן מגיעות מהמזרח הרחוק.


מבט מקרוב על מוזיאון התחרה של בוראנו:

https://youtu.be/sNzKlKAbLlU?t=17s


מקבץ תמונות מהמוזיאון:

https://youtu.be/OlYl-nWhQQQ
קא' ד'אורו
קא ד'אורו, בית הזהב
#על ארמון בית הזהב של ונציה

על גדת התעלה הגדולה, לאורך הגרנד קנל בוונציה, נמצא פאלאצו קא ד'אורו, ארמון קא' ד'אורו (Ca' d'Oro), או בית הזהב של ונציה.

לשמו, קא' ד'אורו, שפירושו "בית הזהב", זכה הארמון, ששמו הרישמי הוא ארמון סנטה סופיה (Palazzo Santa Sofia), בשל ציפוי הזהב שקישט בעבר את חזיתו.

כאן נמצאת כיום גלריית האמנות עם אוסף האמנות של האספן הברון ג'ורג'יו פרנצ'טי (Giorgio Franchetti), שהוא תרם בשנת 1916 לממשלת איטליה. האוסף מורכב מציורים, פסלים ומדליות מתקופת הרנאסנס ועד עידן האמנות הקלאסית.

מעבר לתערוכה הנאה שבו, הביקור בארמון מומלץ במיוחד למתעניינים באמנות של ונציה ובאדריכלות ונציאנית.


#תולדות הארמון
קא ד'אורו, בית הזהב של ונציה, הוא מהמבנים המפורסמים ביותר של ונציה. האדריכלים ג'יובאני וברתולומאו בון החלו לבנות אותו בתחילת המאה ה-15, עבור משפחת קונטריני.

במהלך השנים החליף המבנה מספר ידיים ובעלים שונים הותירו בו סימנים. במאה ה-19, למשל, הסירה הבעלים, רקדנית הבלט מארי טגליוני, את המדרגות הגותיות של המבנה ואת המרפסות שקישטו אותו. ב-1894 הארמון נרכש בידי הברון גאורגיו פרנצ'טי, שהחזיר את הארמון לימיו הגדולים ושיחזר את המדרגות והמרפסות שנהרסו בידי מארי טגליוני. בשנת 1917 העביר הברון את הארמון לבעלות ממשלת איטליה.

כיום משמש בית הזהב כגלריה לאמנות והיא נקראת על שם התורם, גלריית גאורגיו פרנצ'טי שבבית הזהב (Galleria Giorgio Franchetti alla Ca' d'Oro).


#אדריכלות
הקא ד'אורו שנחשב אחד המבנים היפים בעיר ובו אחת הגלריות הנחשבות בה, מהווה בעצמו סיבה מספיק טובה לביקור במקום.

יש 3 קומות למבנה, הבנוי מלבנים ושחזיתו מצופה שיש לבן. כמו בארמונות רבים בעיר ונציה, גם כאן קיימת חצר פנימית יפה.

מרבית המבקרים בעיר נוטים להסתפק בהצצה מבחוץ אל המבנה מרהיב העין, מה שקצת חבל, כי לראות רק את החלונות הנאים שלו, זה פשוט לא מספיק. הסגנון הגותי שבא לידי ביטוי בקא ד'אורו, היה סגנון הבניה שמרבית אדריכלי ונציה העדיפו במאה ה-15 והחלונות הללו הם מסימני הסגנון הזה.

למעשה, יש מספר סגנונות בניה המשתלבים בבית הזהב, בנוסף לסגנון הגותי. אותו סגנון, אגב, בא לידי ביטוי גם בארמון דוקאלה (Palazzo Ducale), הדומה מאד במראהו החיצוני לבית הזהב. בין הסגנונות שניתן לראות בקא ד'אורו נמצאים הסגנון הביזנטי והאיסלמי, כמו גם הסגנון האיטלקי וההשפעות של אזור לומברדיה.

חלקיו החיצוניים של הארמון מעוטרים בעמודים ובקשתות, המשלבים כמה מסגנונות הבנייה הללו. במובן הזה ניתן לראות בהם סוג של פסלים, בעיקר משום שהם מכילים פרטים רבים ויפים במיוחד, הרבה יותר מסתם עמודים.


#טיפים
מתחת לגיל 18 ומעל 65 הכניסה חופשית.

הזמן המומלץ לביקור כאן הוא כשעה עד שעתיים.

יש בארמון סיורים מודרכים בתשלום ובאנגלית, לקבוצות של עד 30 איש. ההזמנה לפחות 15 ימים מראש


מבט מקרוב:

https://youtu.be/nCIdvypY3CI


הנה הארמון - אז והיום:

https://youtu.be/0WPk-fKwSxI


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.