» «
המקדש ההינדי
המקדש ההינדי
#על המקדש ההינדי המרהיב בוויקטוריה

אחת האטרקציות היפות של סיישל נמצאת בוויקטוריה הבירה, באי מאהה. זהו המקדש ההינדי (Hindu Temple), מקדש משולש וצבעוני שניצב במרכז ויקטוריה, העיר הראשית של סיישל, בקרבת השוק של העיירה.

המקדש ההינדי הוא יפה להפליא. מי שהיה בהודו, סרי לנקה ומדינות מזרח אסיה מכיר את הסגנון, אבל למי שלא הכיר בעבר, זו חוויה של מקדש הינדואיסטי צבעוני, מיוחד ויפה להפליא. בתוכו מגוון פסלים וציורים מלאי צבע ומותר להצטלם ולצלם אותם בחופשיות.

המקדש המרהיב של ההינדים בוויקטוריה בירת סיישל הוא יחיד מסוגו בסיישל. שמו המלא של מקדש ההינדו הצבעוני הזה הוא Arul Mihu Navasakthi Vinayagar Temple.


#טיפים
המקדש אהוב על תיירים, אז כדאי להגיע מוקדם יחסית.

חנייה יש ממש ממול, במחירים סבירים וניתן להאריך בשעות. כך ניתן לשלב זמן לביקור גם במקדש וגם בשוק של ויקטוריה.

בחצר החיצונית של המקדש נערך כיום פסטיבל Taippoosam Kavadi, שהחל בשנת 1993 באיי סיישל. הפסטיבל הפך כה פופולרי, עד שהפך למעין פסטיבל לאומי ומאז 1998 הוכרז על ידי ממשלת סיישל כחג להינדים.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/FfVHL1mwHQU


ביקור במקום:

https://youtu.be/jR-UkW3Ej_Y


בלוגרים:

https://youtu.be/BCunkQKFBkU
מקדש האש
אטשגה, מקדש האש
#על מקדש פולחן הזרטוסטרים העתיק

מקדש האש, אטשגה בלשון המקום או ארמון האש (Ateshgah Fire Temple), מזכיר בצורתו מצודה עתיקה. אבל בעצם מדובר במקדש ובו מתחם דתי, בעל צורה מתומנת, שבמרכזו מזבח.

בעבר דלקה במזבח הזה אש תמיד של גז טבעי שבקע מהאדמה ללא הפסקה.

המקדש המרשים נבנה במאה ה-17 על ידי נזירים זורואסטרים שהאמינו וסגדו לאש ונמשכו אל האש התמידית שדלקה כאן. מאז הוא שימש כמקדש וכמקום פולחן למאמיני דת זרטוסטרא, דת פרסית עתיקה שעד המאה ה-6 הייתה נפוצה באזור.

את המזבח שבו בערה אש התמיד הקיפו חדרי הנזירים הצנועים. במקור הם היו אנשי ה"זורואסטריאניזם", דת הזרתוסטרא שהאש היא מרכזית בפולחנם ומסמלת את הטוב שבעולם. אגב, הם סגדו לא רק לאש, אלא גם לצלב ההפוך, מהסמלים החשובים של המזרח הרחוק וזה שממנו נגזר צלב הקרס, אבל סמל טוב.

המבנה, שהוקם במקור כמקדש לדת הזרתוסטרא, שימש בהמשך גם מאמינים הינדים, שעברו כאן כסוחרים ותיירים על דרך המשי העתיקה, שבאקו הייתה עיר מרכזית בה.

המקדש הזה מהווה את אחד מסמלי אזרבייג'ן. לא כולם יודעים שהמילה "אזר" (Azer) באזרבייג'ן פירושה בשפה העתיקה שלהם "אש".

במוזיאון ההיסטורי הקטן שבמקום, מוצגים ממש בתוך חדרי הנזירים הקדומים, שלל ממצאים ומיצגים המספרים את סיפורו של המקום ואת סיפורה של דת זרתוסטרא.

מקדש האש הזורואסטרי העתיק הזה נמצא בסוראחאני (Surakhani), פרבר המרוחק כחצי שעה נסיעה ממרכז העיר.


#איך בוערת כאן האש?
באזור בו נבנה המקדש דלקה בעבר אש תמידית. היא ניזונה מגז טבעי שבקע ללא הפסקה ממרבצי גז טבעי תת-קרקעיים.

התופעה הזו המשיכה מאות שנים. אך לאחר שהחלו לשאוב את הגז באזור באופן מסחרי, חלה הידלדלות במאגר הגז הטבעי שסיפק גז לבערה. ב-1969, משאזל הגז באדמה, כבתה האש הקדושה. מאוחר יותר ובעקבות כך, המתחם הקדוש ננטש.

עם הזמן התקינו פרנסי אזרבייג'ן במקום צנרת גז והחלו להזרים שוב גז אל המזבח, הפעם בצינור. מאז דולקת שוב האש, התחדש הקסם, גם אם ח"כ באופן טבעי, והתיירים חזרו לבקר במקדש המסקרן.


#טיפים
במקום יש חנות מזכרות נחמדה.

במסעדה שכאן תוכלו לסעוד כשברקע מוזיקה אזרית שמשלימה את האווירה המיוחדת.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/Xqc2GB4CzYo


ביקור במקום:

https://youtu.be/n2dAaZFSqfY


הדרכה:

https://youtu.be/6MzFb1N8qz0
מקדש סארי מאריאמה
מקדש סרי מריאמן
#על המקדש ההינדי העתיק בסינגפור

מקדש ההינדו סרי מריאמן (Sri Mariamman Temple), או מקדש סארי מאריאמה, הוא המקדש ההינדי העתיק בסינגפור. זהו מקדש הינדי מקסים וצבעוני במיוחד, שהוקם כאן בשנת 1827.

הגג של מקדש סארי מאריאמה מפורסם במיוחד במאות פסלוני הדמויות ההודיות המעטרות אותו בשלל צבעים.

כל המיקס הססגוני הזה, של האלילים והקדושים שעל הגג יפה להפליא, נמצא בצ'יינה טאון, הרובע הסיני של סינגפור.

עוד דבר שבו מפורסם המקדש הזה הוא פסטיבל ההליכה על גחלים שמתקיים בו אחת לשנה. הפסטיבל המיוחד הזה מושך לסארי מריאמה המונים בכל שנה.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/dKJCqrhhlr4


ביקור חשוב:

https://youtu.be/OfB6FV4F3Pk


ביקור במקום:

https://youtu.be/eEkQQ9luOus
מקדש ג'ונגמיו
מקדש ג'ונגמיו
#על המקדש הקונפוציאני העתיק ביותר בעולם

גשר עץ מחבר בין ארמון צ'אנגדק גונג אל מקדש ג'ונגמיו (Jongmyo), שהוא מקדש קונפוציוס יוצא דופן. המקדש הזה מוקדש לטקסי הנצחה פולחניים, לזכר המלכים והמלכות של שושלת ג'וסון הקוריאנית. הטקסים הללו הם חלק ממסורת שהחלה כאן עוד במאה ה-14. היה זה המלך הראשון בשושלת, שהחל אז את הטקסים הללו, לאחר שאימץ את הדת הקונפוציאנית והפך אותה לדת הממלכה.

המקדש בנוי בתוך יער גדול. הוא נבנה כדי להנציח את זכרם של שליטי שושלת ג'וסון ההיסטורית (אגב, הוגים את השם במלעיל, כמו ג'ונסון). הוא הוכרז זה מכבר כאתר מורשת עולמית של אונסק"ו. זהו המקדש הקונפוציאני המלכותי העתיק ביותר בעולם, שעדיין עומד על תילו.

המקדש נבנה על ידי שושלת ג'וסון בשנת 1394. המאוזולאום, המבנה הראשי שלו, נחשב למבנה העץ המסורתי הארוך ביותר בדרום קוריאה. בתוך המאוזולאום החשוב יש 19 חדרים, בהם קבורים 19 מלכים דגולים, שעשו דברים חשובים והצליחו בשלטונם. עימם נקברו גם 30 מלכות, רעיותיהם. במאוזולאום תוכלו לראות טבלאות עץ מיוחדות. בהן, לפי האמונה, שוכנות רוחות המלכים.

אגב, במוזוליאום המשני קבורים עוד 34 מלכים, שמורשתם, מה לעשות, פחות מפוארת...

בכל שנה, ביום א' הראשון בחודש מאי, מתקיים במקדש טקס מסורתי מיוחד ויפה, בהשתתפות מוזיקאים ורקדנים, טקס שהוכרז כנכס תרבותי. הטקס הזה הוא הטקס הקוריאני המסורתי הגדול ביותר בשנה.

לאחר הסיור בחצר המקדש, צאו בצעידה בת 500 מטרים, אל הפגודה העתיקה, המוגנת בלוחות זכוכית. ואגב, ביציאה אל מחוץ לשער הכניסה, תראו פארק קטן שבו נאספים בכל ערב גברים המשחקים במשחק לוח אסייתי שנקרא בדוק (Baduk) ואולי מוכר לכם בתור המשחק הסיני "גו" (Go).


#טיפים
כיום לא ניתן לעבור ישירות, על גבי גשר העץ שבין צ'אנגדקגונג למקדש ג'ונגמיו. למעבר אל המקדש יהיה עליכם לצאת מהארמון ולהיכנס למקדש מכיוון דרום.

המקדש פתוח בין השעות 9:00-18:00 בימות השבוע, כשבימי שלישי הוא סגור.

הכניסה מתאפשרת רק בסיור מודרך ומוצלח, המתקיים כל שעתיים, בין השעות 10:00 ל-16:00.

בימי שבת הכניסה חופשית, אך אין סיורים.

מימין לכניסה תוכלו ללמוד על הדת הבודהיסטית קונפוציאנית, בתצוגה אור-קולית מרתקת. שווה!


מבט מקרוב:

https://youtu.be/wQMKYy1ReXc?t=57s


פירוט פינות המקדש:

https://youtu.be/c4URshZ4d_o


הדרכה:

https://youtu.be/gzlq0sOYFJw

מקדשים

מקדש סיק סיק יואן
מקדש סיק סיק יואן
#על המקדש המשרת שלוש דתות גם יחד

מקדש סיק סיק יואן (Sik Sik Yuen Wong Tai Sin) היפה והצבעוני להפליא, הוא מנזר שקרוי על שם הנזיר והקדוש המואר וונג טאי סין. האיש נודע בכוחות הריפוי שלו וביכולת שהפגין בחייו, לחזות את העתיד.

סיק סיק יואן הוא מקדש טאואיסטי, המשלב במקדש אחד את שלוש הדתות העיקריות בסין: בודהיזם, תאואיזם וקונפוציוניזם. המאמינים מגיעים אליו בכדי לבקש משאלות ולקרוא את עתידם.

במהלך השנים הוא הפך לאחד המקדשים הידועים והמתוירים בחצי האי הונג קונג ולאחד המקדשים החשובים בעיר. כמעט בכל שעה ביום תוכלו לראות במקדש, שנקרא גם מקדש וונג תאי סין (Wong Tai Sin), מספר מאמינים, המעלים קטורת באולם המרכזי של המקדש ומניחים בו פרחים.

במקביל, שימו לב לעיצוב המרהיב והעיטורים המיוחדים שבמקדש.


#טיפים
הכניסה למקדש היא בחינם.

ליד המקדש תוכלו לנוח בגן נחמד (The Good Wish Gardens).


מבט מקרוב:

https://youtu.be/nlW2JAPoNqM


ביקור במקום:

https://youtu.be/uUJSs2phtlA


סיור:

https://youtu.be/cwgH7uSLHpM


הדרכה:

https://youtu.be/m4pdE3g4caM
מקדש קרדאקי
מקדש קַרְדָאקִי
#על חורבות המקדש העתיק ביותר בקורפו

מקדש קַרְדָאקִי (Temple of Kardaki) הוא מקדש שנבנה סביב שנת 500 לפני הספירה ונחשב המקדש העתיק ביותר של האי קורפו.

בית המקדש של קרדקי נבנה בתקופת השיא של העיר הקדומה פָאלֶאוֹפוֹלִיס (Paleopolis), היום האתר הארכיאולוגי המרכזי באי, שנמצא בתחומי וילה מוֹן רֵפּוֹ (Mon Repos), בסמוך לארמונות הישנים.

מקדש קרדקי עצמו בנוי על מדרון ופונה אל הים. למטה ממנו, על גבעת אָנַאלִיפְּסִי (Analipsi), נמצא מעיין קרדקי, הקרוי על שמו. למעשה, המקדש התגלה בשנת 1822, בזכות המעיין הזה. זה קרה כשמימי המעיין הפסיקו לפתע לזרום. בניסיון לגלות את הסיבה לכך, חקרו אנשי השלטון הבריטי של קורפו את הסביבה. הם הבחינו שמפולת אבנים היא שחסמה את זרימת המים וגילו שהסלעים שנסחפו וחסמו את המים הם חלקים של המקדש העתיק והלא ידוע הזה.

מקדש קרדאקי הוקדש ככל הנראה לאל הים פּוֹסִידוֹן (Poseidon), אם כי יש המצביעים דווקא על האלים אפּוֹלוֹ או אַסִקְלִיפְּיוֹס (Asklipios).

כך או כך, בחפירות באתר נמצאו עמודים דוריים רבים, כל עמוד בנוי מאבן אחת. סך הכל אותרו כאן 11 עמודים בצדו הרחב של המקדש ו-6 בצד הצר שלו.

כמו כן נחפר חלק מהסטִילוֹבַּטֶה (Stylobate), היא רצפת המקדש. נמצאו כאן גם אֶנְטַבְּלַטוּרוֹת (Entablatures), שהם חלקים מהחלק העליון והעיקרי במבנה שנבנה בסגנון הקלאסי. האנטבלטורה שנמצאה כאן היא החלק העליון והמשולש, שנמצא מעל לכותרות העמודים ונראה בחזית המבנה.

בחפירות בקרדקי נמצאו גם מספר כלי חרס ופסל קטן של האלה קיבלי.
וואט סאקט
גבעת הזהב במקדש וָואט סאקט
#על הגבעה המלאכותית עם המקדש

עד שנות ה-60 הייתה גבעת הזהב (The Golden Mount) שבמקדש וָואט סאקט (Wat Saket) המקום הכי גבוה בבנגקוק. זוהי גבעה מלאכותית בגובה 78 מטר שמעליה ניצב מבנה מחודד צריח ומוזהב. האמונה אומרת שבתוכו שמורים שרידיו של בודהה.

המקדש והגבעה הם אתרי תיירות פופולאריים ומסמלי העיר בנגקוק. הטיפוס אל מרומי הגבעה נחשב כאן ל"טאם בון", מנהג בודהיסטי לצבירה של מעשים טובים. אלו מעניקים למאמין נקודות זכות שייסייעו לו להיוולד שוב לגלגול טוב. זו אחת הסיבות שוָואט סאקט, הידוע כאן כ"מקדש גבעת הזהב" הוא מוקד עלייה לרגל של בודהיסטים רבים בתאילנד ובבנגקוק עצמה.

מפסגת הגבעה נשקף הנוף של בנגקוק העתיקה. במקדש פזורים המון פעמונים, עם צלילים נהדרים, שבחלקם הגדול אתם מוזמנים לצלצל. יש כאן גם גנים נפלאים, עם פרחים בשלל צבעים ומינים, מפלים נאים ונזירים שפוסעים בשבילים ובמורד המדרגות, בשלווה רוגעת. האווירה כאן רוחנית ומעט מסתורית, אולי מפני שהמבקרים יודעים שקרקע הגבעה המלאכותית מכילה את אפרם של 60 אלף מתים.


#על המקדש
מקדש "גבעת הזהב", או בשמו התאי וואט סאקט, הוא מקדש בודהיסטי שהוקם בתקופת איוטהאיה. אז קראו לו וואט סאקאה. הוא נולד כשהמלך ראמה השלישי החליט להקים כאן מבנה צ'די גדול ממדים. אבל התמוטטות המבנה ההולך ומוקם, בשל אדמת הביצה הרכה שעליה הוא נבנה, הותירה אותו נטוש כשעליו גדלים עשבים, מה שהביא לכינוי "גבעה".

המקדש שופץ על ידי מלך תאילנד, כשבנגקוק הפכה לבירת הממלכה. אז גם שונה שמו לוואט סאקט. בזמן שלטונו של ראמה הרביעי הוא החל בהקמת מבנה צ'די על הגבעה. את הבנייה השלימו רק בתקופת שלטונו של ראמה החמישי. אז גם הביאו אל הצ'די שכאן את שרידיו של בודהה.

בשנות ה-40 של המאה ה-20 בנו את קירות הבטון שמקיפים את הגבעה המלאכותית, בכדי לחזק ולייצב את המקדש שעליה ולשמור עליו מהתמוטטות.

כיום מתקיים כאן בכל נובמבר, טקס שכולל תהלוכה לאור נרות במעלה הגבעה.


#טיפים
בואו בלבוש צנוע ולא במכנסיים קצרים ובגופיה.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/Tlhu7swjejA


מהאוויר:

https://youtu.be/ljkIjqwnkTo


ביקור במקום:

https://youtu.be/dfUhGM8do3k
מקדש מייג'י
מקדש מֵייגִ'י
#על המקדש בטוקיו

מקדש מֵייגִ'י (Meiji Shrine) שברובע הרג'וקו במרכז טוקיו הוא מקדש שינטו, הדת הנפוצה ביפאן. מדובר בסמל לאומי שהוקם בשנת 1920 ונקרא על שם הקיסר מֵייגִ'י, הקיסר היפאני מהמאה ה-19 שנחשב לאבי יפאן המודרנית.

אבל מקדש מייג'י, שידוע ומפורסם בזכות חגיגות ראש השנה החדשה שנחגגות בו ברוב הוד, הוא בית מקדש פעיל ותוסס. במיוחד תוכלו לראות זאת בימי ראשון, כשהמוני בני אדם פוקדים את המתחם בן אלף הדונמים.

המקדש משמש ללא מעט חתונות מסורתיות, בסגנון יפאני. אם תיערך אחת בזמן שאתם כאן, תיהנו לראות את קרובות המשפחה בקימונו מסורתי ואת הגברים בחליפות מערביות.

מתחם המקדש כולל גנים יפים, שמגיעים לשיא יופיים בחודש יוני, בעת עונת הפריחה של האירוסים. למעשה, נמצא המקדש בפארק יויוגי (Yoyogi Park) ברובע הרג'וקו, הצעיר והססגוני. מספרים כאן שהצמחיה העשירה מבוססת על תרומות מעולים לרגל אל המקדש החשוב ביותר ביפאן למאמיני השינטו.

אף שאינכם מאמינים, לפני הכניסה למקדש היטהרו בבקשה בשוקת היפה שניצבת מול הכניסה. הזליפו מעט מים על הידיים ושיטפו את הפה בכוסיות המתכת שמוצבות בה. עכשיו אתם מוכנים להיכנס טהורים לתוכו.

בכניסה למקדש עצמו יש שולחנות מיוחדים שאליהם משליכים היפאנים מטבע, לתרומה. לאחר מכן הם מוחאים שתי מחיאות כף, כדי להסב את תשומת הלב של האלים. גם אחרי התפילה נהוג למחוא כף ולהודיע בכך שהתפילה הסתיימה.


#על דת השינטו
מקדש השינטו הזה נבנה בשנת 1920. הוא מפורסם בעיקר בחגיגות ראש השנה החדשה שמתקיימות בו שנים רבות. המקדש הוא מוקד עלייה לרגל והצמחיה העשירה שמסביבו היא כולה פרי תרומות של עולי רגל.

השינטו, הדת הבסיסית של יפאן, הייתה פעם דת המדינה כאן. כיום היא דת אישית, הנתונה להחלטתו של היחיד.

את מקדשי השינטו תמצאו ביפאן בכל מקום. לא פעם מקימים את המקדשים הללו כדי לציין הרים, נהרות, יערות, מפלים ותופעות טבע נוספות, שהן טובות ויפות במיוחד.


#טיפים
לאחר הביקור במתחם המקדש, ביום ראשון בבוקר, צאו לפארק יויוגי (Yoyogi Koen), שבו הוא נמצא וצפו באופנת הרחוב הצעירה והססגונית, לא פעם אפילו קיצונית ופרועה, של צעירי טוקיו. בין הצעירים הצבעוניחם בלבוש, השיער והאיפור שלהם, תוכלו גם ליהנות מהופעות רחוב מסקרנות.

לאחר המקדש כדאי לצאל לטיול רגלי בין בפארק שמסביב. יפה במיוחד לבקר כאן בחודש יוני, עונת הפריחה של האירוסים.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/ouq7GiYaP74


מקדש טושוגו
מקדש טוֹשוֹגוּ
#על המקדש העתיק עם תחריטי הדרקון

מקדש טוֹשוֹגוּ (Toshogu Shrine) הוא אחד המבנים העתיקים ביותר בטוקיו. זהו מקדש שהוקם ב-1627, לכבוד השוגון טוקוגאווה איאיאסו ושופץ בשנת 1651.

עיקר פרסומו של היכל טושוגו, המוקדש לשוגונאט הראשון, בא לו מהשער המרכזי שלו, שנקרא "קאראמון" (Karamon). תמצאו בו, בין השאר, מנורת ענק מסורתית, אחת המנורות הגדולות ביפאן ואת תחריטי הדרקון הנהדרים.

במהלך שנות קיומו שרד מקדש טושוגו מגוון של אסונות, כמו רעידות אדמה, שריפות ומלחמות.


מבט מקרוב על מקדש טושוגו:

https://youtu.be/n6HOH_IggDQ?t=2m31s


תפילה במקדש:

https://youtu.be/JaSMMfpRX4I
מקדש דבוד
#על המקדש העתיק שנתנה מצרים לספרד במתנה

מקדש דבוד (Templo de Debod) הוא מקדש מצרי עתיק שניצב בתחומיו של הפארק הנאה והמטופח פארק דל אוסטה.

המקדש הועתק ממקומו בדרום מצריים, כשניתן במתנה בשנת 1968 לממשלת ספרד. המתנה ניתנה על ידי ממשלת מצרים, כאות תודה על הסיוע של משלחת ארכיאולוגים ספרדיים, שהתגייסה לסייע, בחסות ארגון אונסק"ו, בהצלת המקדשים דוגמת מקדש אבו סימבל, שלהם נשקפה סכנה בעת בניית סכר אסואן וההצפה שיצרה את אגם נאצר.

ב-1968 הועתק המקדש לספרד ונבנה מחדש בסמוך לארמון המלכותי במדריד, לא הרחק מכיכר אספניה. זהו מקדש קטן ובעל קומה אחת. לא מעט מדרגות מובילות אליו בפארק, שכן הוא ניצב על גבעה, שממנה נשקף נוף מרהיב. מסביבו פרושות בריכות מים, שבהן גם הציבו שניים מתוך שלושת שעריו המקוריים. מראה הבריכות יוצר השתקפויות יפות להפליא, שגם מצטלמות נהדר.


#על המקדש עצמו
מקדש דבוד (Templo de Debod) הוא מקדש מצרי עתיק שנבנה במקור בדרום מצריים.

זהו מקדש מהמאה ה-4 לפני הספירה, שעל כתליו הפנימיים ניתן לראות כתובות מצריות עתיקות. הוא הוקדש במקור לאל אמון. מדרגות מובילות לתצוגה של דגם נאה שבו נראה האזור במצריים, שממנו הובא המקדש לספרד.

את הבניה החל בעת העתיקה המלך הכושי של מרואה. במקור הוא הכיל רק חדר תפילה קטן, שהוקדש כאמור לאל אמון. שנים רבות אחר כך, בימי שושלת תלמי, חדר התפילה הקטן הזה הורחב בכל צדדיו והוא הפך למקדש מרשים יותר בגודלו ובפאר שלו, שהוקדש אז לאלה איזיס.

בשנת 1968 הועתק המקדש למדריד בירת ספרד ונבנה כאן מחדש, באופן מדויק.


#טיפים
המקדש פתוח עד שעה 13:00 בצהריים. נסו להגיע בבוקר, מוקדם ככל האפשר, או לקראת שקיעה, כשרגוע ואין תור ועומס תיירים.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/qjF64LbZkqQ
מקדש ג'וגייה-סָה
#על המקדש הגדול והחשוב בסיאול

מקדש ג'וגייה-סָה (Jogyesa Temple) הוא המרכז של כת בודהיסטית, שנחשבת לגדולה ביותר בקוריאה. המקדש הוא למעשה המרכז המנהלי והרוחני של הזרם המרכזי בבודהיזם הקוריאני.

מהאולם הראשי עם פגודת שבע הקומות נפתח מקדש מרשים ויפה להפליא. הוא מעוטר כולו בפסלי בודהה, קטורת ומנורות נייר ססגוניות, שתמיד שוהים בו שלל מאמינים קוריאנים ובודהיסטים. לצידם התיירים מגיעים לכאן בהמוניהם. אגב, בשל מגבלה דתית, מי שאינם מתפללים לא יכולים להיכנס כאן לאולם התפילה עצמו.

במקדש נערכים במהלך השנה מספר פסטיבלים, הכוללים טקסים מסורתיים רבי רושם. בתקופות אלה המקדש מקושט באופן מיוחד.

ליד המקדש תוכלו לראות מוזיאון בודהיסטי נחמד ואת בניין הדואר הראשון של קוריאה. המבנה, בסגנון פביליון מסורתי, נבנה בסוף המאה ה-19.


#טיפים
המקדש פתוח לאורך כל השנה.

הגיעו למקדש בשעות אחר הצהריים ותוכלו לחוות אותו גם בשעות האור וגם בחשיכה.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/YojdwPuf6S8


הצצה למקדש:

https://youtu.be/b9dzlFx3MLk


וביקור במקום:

https://youtu.be/dWJm46lat4A
מגדל הפעמון
#על המגדל עם פעמון הענק

מגדל הפעמון (Bosingak Bell Tower) ידוע בצליל הפעמון הענקי שמבליח את המולת העיר בכל יום בצהריים.

בבניין הזה יש פעמון עתיק וגדול מידות, שנקרא בוזינגק (Bosingak). לפעמון הזה היה תפקיד בטחוני בהיסטוריה של העיר - בתקופת שושלת ג'וסון הוא שימש בכדי להודיע במהירות לשומרי העיר, לסגור את שמונת השערים שבחומה המקיפה אותה.

עד היום מצלצל הפעמון בחוזקה. בביקור כאן יתכן שתוכלו לראות הדגמה של הצילצול בו ואולי אף להשתתף בו במו ידיכם.


מבט מקרוב על מגדל הפעמון:

https://youtu.be/BNt-wYoY3jE


הפעמון:

https://youtu.be/42luSnqRpMk


מצעד מול המגדל:

https://youtu.be/M4nXLEjx2G4


ביקור במקום:

https://youtu.be/suNk1EXQJ7A
וָואט פָּרָה קֵאוֹ, מקדש האזמרגד
#על מקדש האזמרגד המקודש

מקדש האזמרגד, בתאית וָואט פָּרָה קֵאוֹ (Wat Phra Kaew), או פָּרה קֵווֹ, נחשב למקום המקודש ביותר בתאילנד. הוא נבנה במאה ה-18, בידי המלך ראמה הראשון ומהווה דוגמה נהדרת ליופיה של הארכיאולוגיה התאית הדתית.

המקדש, שהוא חלק מהארמון המלכותי בבנגקוק, כולל כ-100 מבנים שצבעיהם בוהקים וגגותיהם מצופים בגוון זהב. צבעו הלבן וצורת המסדרונות ההולכים ומתכנסים שלו, מסמלים את מרכז העולם, המקום הקדוש ביותר לפי האמונה הבודהיסטית.

במרכז המקדש הזה נמצא פסל הבודהה האהוב ביותר בממלכה, בודהת האזמרגד. יש כאן גם אוסף חפצי אמנות תאילנדים יפים ומרשימים. על קירות המקדש מצוירים סיפורי הג'אקאטה שבהם מתוארים גלגולי חייו הקודמים של בודהה.


#פסל האֵמֶרַלְד או האזמרגד
במקדש האזמרגד נמצא הבודהה מאיזמרגד (Emerald Budha), פסל הבודהה הנערץ בתאילנד. זהו פסל קטן, בסביבות 70 סנטימטרים גובהו, של בודהה. הוא שמור בתיבת זכוכית הניצבת על מזבח גבוה, מעל ראשי המתפללים. אלה נוהרים לכאן בהמוניהם, בכדי לראותו ולהתפלל במחיצת מה שלפי אמונת התאילנדים אוצר את כוחו המאגי של המלך.

הוא אמנם קרוי הבודהה מאיזמרגד (Emerald Budha) אך למעשה הפסל אינו עשוי כלל מאיזמרגד, אלא מאבן ירקן (Jade).

כך או כך, דמות הבודהה הזה, שרבים רואים בו את הקמע הקדוש וסמל כוחו המאגי של מלך תאילנד, מסמלת לפי האמונה כאן גם את הכוח והעצמאות, לצד המזל הטוב, של ממלכת תאילנד.

מאז התגלה לראשונה בשנת 1464, כשפגע ברק בסְטוּפָּה, סוג של פגודה, וחצה אותה לשניים, הפסל עבר תהפוכות רבות. עד שהגיע למשכנו הנוכחי הוא נדד והיה סוג של סמל לתהפוכות שעברה כל סיאם, שמה הקדום של תאילנד של ימינו. אי שם בשנת 1551, במהלך ההיסטוריה והמלחמות האזוריות, נלקחה בודהת האזמרגד מכאן ללאוס. בשנת 1778 היא נתפסה מחדש והוחזרה אל סיאם.

על מעמדו של הפסל והחשיבות הלאומית והדתית העצומה שלו בתאילנד תעיד העובדה שהמלך עצמו הוא זה שמחליף בכל עונה, את החלוק שבו מולבש הפסל. זה קורה שלוש פעמים בשנה בתחילת שלושת העונות של השנה התאית - העונה החמה, הקרה והגשומה.


#התמצאות במקדש האזמרגד
שלושת המבנים החשובים במתחם המקדש הם הסטופה המוזהבת עם שרידיו של בודהה, ה"פרה מונדופ" (Phra Mondop), עם ספריית כתבי הקודש המרכזית של בודהה בתאילנד והפנתיאון המלכותי, המאחסן את פסלי המלכים משושלת צ'אקרי.

שימו לב גם למודל המיניאטורי של מקדש אנגקור וואט (Angkor Wat), המקדש הגדול בעולם, שבנה בקמבודיה מלך סיאם, ראמה הרביעי. המקדש המפורסם נבנה בעת שהאימפריה התאית שלטה בקמבודיה. הצפייה במודל ממחישה במעט את עוצמתו של אחד מפלאי העולם העתיק של דרום מזרח אסיה.

בפינה הצפון מערבית של המתחם תראו את מבנה המאוזוליאום המלכותי. בו שמורות צנצנות האפר של בני משפחת המלוכה התאית, שמתו במרוצת הדורות. הכניסה אליו אסורה לציבור הרחב, אבל גם מבחוץ תוכלו להתרשם מהפאר וההדר שנוהגים כאן במלכי סיאם.


#טיפים
הקפידו להגיע בלבוש צנוע. אין לבוא במכנסיים קצרים, חולצות ללא שרוולים, גופיות או סטרפלס.

אל תקשיבו לנהגים שבחוץ, אם הם אומרים שהמקום סגור. סיבותיהם אחרות ולכם יש שעות פתיחה.

אחרי המעבר במתחם הארמון ממקדש האזמרגד אל הארמון עצמו, לא תוכלו לחזור בחזרה למקדש.

בכניסה למקדש יש לחלוץ נעליים והצילום בתוכו אסור.

על נשים להימנע מלגעת בנזירים.

מחיר כרטיס כ-200 באט.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/MqF7ysFnz3s
מקדש 10,000 הבודהות
#על המקדש עם הבודהות הלא נגמרות

מקדש 10,000 הבודהות (Ten Thousand Buddhas Monastery) הוא מקדש ששמו הולך לפניו ואחד האתרים הקדושים בהונג קונג. המקדש עם אלפי הבודהות הוקם בשנות ה-50 של המאה הקודמת, על ידי יוט קאי (Yuet Kai), שבנה אותו ממש עד ימיו האחרונים.

המקדש נמצא בקרבת אזור שא טין (Sha tin), באזור שמכונה "הטריטוריות החדשות". מוצגים בו לא פחות מ-13,000 פסלי בודהה. לצד אלפי פסלי הבודהה הממלאים את קירות המקדש, כשליד כל אחד מהם מנורה אדומה ודולקת, שימו לב למרכז המקדש, בו ניצבות בודהות הזהב הגדולות. לצידן מעין מצבות קטנות, תמונות ושמות של אנשים.

המקדש ממוקם על גבעה מדורגת. עולים אליו ב-431 מדרגות, צבועות אדום, המלוות גם הן בהמון פסלי בודהה מוזהבים, בגודל אדם ושונים זה מזה, כל אחד מהם בפוזה שונה ובהבעה אחרת. בתום העליה תגיעו למקדש הכולל פגודה יפה ובה אלפי פסלי בודהה קטנים. בסמוך תוכלו לראות תצפית מרהיבה על האזור כולו, עם נוף סיני בודהיסטי קלאסי ועוצר נשימה.

כיום המקדש בגבעת פוק אינו פעיל. אין בו כלל נזירים והוא חופשי לביקורים של הקהל הרחב.


#טיפים
הכניסה למקדש היא חופשית.

במפלס העליון של המקדש תמצאו גם מסעדה בודהיסטית, צמחונית כמובן, המחקה באופן מופלא שלל מנות בשריות. תוכלו לאכול כאן מנות "דגים" ללא בשר, המחקות את הטען והמרקם של דג, כמו גם צלופח צמחוני, רגל כבש או צלעות ספריבס צמחוני ועוד. גם מנות הירקות והפטריות כאן טעימות מאד.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/trgN-hggjEY


וביקור במקום:

https://youtu.be/54Br3rTyQ2g
מקדש טין האו
#על מתחם המקדשים לאלת הים

מקדש טין האו, או ליתר דיוק חמשת מקדשי טין האו (Tin Hau Temple), נמצאים במתחם מקדשים יפהפה, בלב קאולון ועל שפת הים. הם נחשבים מהעתיקים שבמקדשי הונג קונג.

במתחם, שהוקם ב-1868, נמצאים 5 המקדשים הקטנים המאוגדים יחדיו. המתחם מוקדש לווי טין-האו (Tin Hau), שהיא אלת הים במיתולוגיה הסינית. בהונג קונג לבדה יש מעל 60 מקדשים שהוקדשו לה.

במתחם, כמו בעשרות המקדשים האחרים לטין האו, תוכלו להשתתף בחגיגות של אלת הים. כבר מאות שנים שיום הולדתה של אלת הים הוא יום חג בהונג קונג, המשלב פסטיבל וחגיגות גדולות. במהלכו מתקיים האירוע המרכזי והחגיגי ביותר - משט של ספינות דיג מקושטות, היוצא מקאולון ומסתיים במקדש טין האו.

בנוסף, החגיגות כוללות גם מצעדים ססגוניים, עם תצוגות של קונג פו, מתופפים, להקות צעידה וריקודי דרקונים ואריות. במסורות של המטרופולין המודרני של הונג קונג ממלאים החגיגות והמקדשים הללו תפקיד חשוב במיוחד, של חיבור למסורת ולעבר המפואר של המקום ותושביו.


#טיפים
במקדש טין-האו תוכלו לפגוש מגדת עתידות שתנבא לכם את העתיד.

הכניסה למקדשים חופשית.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/R7rXf4grmxE


טקס הדרקון בפסטיבל טין האו:

https://youtu.be/Ac36Zdt2Mg8


ביקור במקום:

https://youtu.be/uEUAoLy_KsI
מקדש אפרודיטה ברודוס
#על המקדש העתיק של אפרודיטה ברודוס

בין מגרש החנייה שליד שער החירות של רודוס, למשכנו העתיק של המושל העות'מני, נמצאים שרידי מקדש אפרודיטה (Temple of Aphrodite וביוונית Ναός Αφροδίτης).

זהו מקדש דורי, שעומד כאן מהמאה ה-3 לפני הספירה. לצד פינות החמד שהותירו בעיר העתיקה של רודוס האבירים הצלבנים, התורכים העות'מנים והאיטלקים של מוסוליני, לצד אדריכלות ומבנים ביזאנטיים, ונציאניים ואיטלקיים מהמאה ה-20, נותרו להם כאן גם השרידים ההלניסטיים הללו, שרידים מעבר של אמונה באלי המיתולוגיה היוונית.

זהו מתחם המקודש לאפרודיטה, אלת היופי היוונית. המקדש איפשר ליוונים של העת העתיקה באי, לעבוד ולסגוד לאלה היפה.

יש כאן אוסף של שרידים עתיקים וחורבות, הכוללות אבנים ועמודים עתיקים.

במקדש התגלה פסלה של אפרודיטה, אלת האהבה והיופי של יוון. לא תוכלו לראות אותו כאן, שכן הפסל התגלה בזמן החפירות הארכיאולוגיות במקדש והועבר למוזיאון הארכיאולוגי של העיר, שנמצא בקרבת מקום.


#טיפים
בחזית המקדש תוכלו לראות מפה של העיר ותרשים מפורט של המקדש, שיכול לסייע בהתמצאות באתר הארכיאולוגי. תוכלו להיעזר גם בהסברים שבלוחות המידע שבאתר.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/ojnhAYPa_-w
מקדש השיש
#על המקדש המפואר של בנגקוק

מקדש בנצ'אמאבופיט (Wat Benchamabophit), או מקדש השיש, הוא מהמפוארים שבמקדשים הבודהיסטים בבנגקוק. לשם מקדש השיש (Marble Temple) הוא זכה תודות לשיש הקררה היוקרתי מאיטליה, שעוטף את כולו מסביב.

את בניית המקדש החלו בשנת 1899, בהוראת המלך ראמה החמישי. גם שמו של המקדש "בנצ'אמאבופיט", נגזר מהפירוש שלו, שהוא "המקדש של המלך החמישי". גם רצונו של מלך תאילנד במקדש כאן לא היה מקרי. לאחר שבנה את ארמונו החדש באזור והקים את רובע דוּסִיט הסמוך, הוא רצה במקדש שישמש אותו ואת משפחת המלוכה.

במנזר הבודהיסטי הסמוך למקדש, שהוא בית ספר דתי לנזירים בודהיסטים, לומדים ומרחיבים רבים מהנזירים כאן את הידע שלהם בבודהיזם. כאן, אגב, למד ורכש את השכלתו הדתית, גם מלך תאילנד הנוכחי, עוד לפני שהוכתר למלך.


#אדריכלות המקדש
המקדש בעל ההשפעות האירופיות נבנה לכבוד המלך ראמה ה-5, שאפרו טמון בו. הבונה היה אחיו למחצה של המלך, הנסיך נראי (Prince Narai). יש בו אוסף של פסלי בודהה מברונזה, לצד שלל פרטי כמורה אירופאיים.

חלקו החיצוני והמודרני של המקדש מושפע מהסגנון האירופאי של הבנייה בסוף המאה ה-19, אם זה בשיש או במגוון חלונות הוויטרז' הצבעוניים ששולבו בו. כל אלה מוזגו בלא מעט אלמנטים אדריכליים מסורתיים של הבנייה התאילנדית הקלאסית.

בנצ'אמאבופיט בוהק לא רק לובן השיש של קירותיו הבהירים. נראה שהכל כאן עשוי שיש, מעמודי השיש המרשימים, דרך זוג אריות השיש הגדולים ששומרים על הכניסה ועד לחצר השיש המדהימה של המקדש המפואר.

פנים המקדש מציע פאר גדול, שמודגם היטב בקורות הזהב שבו. בתוך נישות רבות בתוכו ניתן לראות ציורי נזירים חשובים בהיסטוריה של הבודהיזם בתאילנד. בחצר מעל 50 דיוקנאות של הבודהה.

כמו כן בגינת המקדש ומסביבו יש שלל פינות התרגעות ומנוחה קרירות ונעימות.


#טיפים
לבוש - הקפידו להגיע בלבוש צנוע.

​מומלץ להגיע לכאן בטוק טוק או במונית. האוטובוסים בבנגקוק לא מספיק מסודרים וברורים לתיירים ואתם עלולים להסתבך בדרככם לכאן באוטובוס.

אל תתפתו לנוכלים שיציעו לכם אבני חן מזויפות בסמוך למקדש. זוהי תרמית!

שעות פתיחה: 8:00-17:00


מבט מקרוב:

https://youtu.be/l4-gCEBYmrA


מקדש סֵנְסוֹגִ'י
#על המקדש העתיק ביותר בטוקיו

על אף שהוא נראה חדש לחלוטין, מקדש סֵנְסוֹגִ'י (Sensoji), או מקדש סֵנְסוֹ-גִ'י, הוא המקדש העתיק ביותר מבין מקדשיה של טוקיו. הוא שוחזר לאחר שנהרס במלחמת העולם השנייה והיפאנים גאים בו ובעמידתו בקשיים, שמסמלת את עמידותם שלהם בקשיים ההיסטוריים שחוו.

האגדה מספרת ששני אחים הקימו אותו, בשנת 645, לאחר שעל אף שהשיבו אותו אל הנהר, הם מצאו את עצמם דגים מהנהר שוב ושוב את פסל אלת הרחמים, בוסאצו קאנון (Kannon). בעל אדמות ששמע על כך, סיפר לאחים בהתרגשות על בודהה והם הפכו לבודהיסטים מסורים. השלושה בנו את המקדש והציבו בו את פסל האלה, שחזר ועלה ברשתם שוב ושוב.

אגב, שלושת בוני המקדש קבורים היום במקדש אסקוסה, שנקרא על שמם "היכל שלושת האלים".

מבנה מקדש סנסוג'י הקיים, שברובע אסקוסה (Asakusa), הוא שחזור של מקדש עתיק, שהוקם כאן במאה ה-7 לספירה, שהיה ידוע גם בשם אסאקוסה קנון (Asakusa Kannon), שנהרס במלחמת העולם השנייה. כיום, לאחר שעבר שיפוץ שהחזיר אותו לימי ההוד שלו, עומד המקדש בן 1,400 השנים על תילו.


#מה במקדש
בכניסה למקדש תראו את שער קאמינארימון (Kaminarimon), על שם אל הרעם המקומי. זהו שער אדום גדול, שאותו מעטרות דמויות אלי הרוח והרעמים.

בחצר המתחם שימו לב לכד הקטורת הגדול, שניצב בחוץ. לכלי הזה יש, לפי האמונה, סגולות מרפא. האמונה הבודהיסטית קושרת את ריח הקטורת אל האוויר שהאלים נשמו. כאן תוכלו לראות כיצד באמצעות הידיים, היפאנים מוליכים את ריח הקטורת לעבר גופם. הם מכוונים אל האיבר החולה או הפגוע בגופם והתקווה היא לריפוי.

עיקר העניין במקדש הוא ניבוי העתיד. תשלום סמלי וזעום יאפשרו לכם למשוך מקל שנראה כמו צ'ופסטיק ארוך, עם נבואה שמופיעה עליו כציור קטן. ניתן להשוות את הציור שעל המקל לציור שעל אחת ממגירות העץ שבמקדש. באותה המגירה ימתין לכם הסבר, או סוג של נבואה לגבי הגורל הצפוי לכם. חוברת עם התרגום לאנגלית תוכלו לקבל מהנזירים המקומיים שבמתחם. מי שקיבלו גורל ורוד יוצאים משם מחויכים ומי שלא - נוהגים לקשור את הנבואה אל חוטים מיוחדים שמוכנים לשם כך בסמוך.

בסמוך למקדש תראו את רחוב נקאמיזה (Nakamise), שבו מגוון דוכנים וחנויות ססגוניות, בהם תוכלו לרכוש מזכרות וחטיפים יפאניים.


#טיפים
הכניסה היא בחינם, גם אל מקדש סנסו ג'י וגם לשוק הגדול שצמוד אליו.

שעות הפתיחה - בימי שני עד ראשון, בשעות 9:00 עד 16:30.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/fcZ6VF22tr8
כֵּף סוּנְיוֹן
#על מקדש פוסידון עם השקיעות היפות שלו

מקדש פוסידון (Cape Sounio) נמצא ב"כֵּף סוּנְיוֹן" (Cape Sounion), או בשמו היווני כֵּף סוּנְיוֹ, שבפינת חצי האי סוניון.

המקדש, שרבים קוראים לו בפשטות כף סוניון, הוא אחד המקדשים המפורסמים ביוון וללא ספק מהמרהיבים שבהם, לא רק במבנהו הקלאסי אלא גם מבחינת מיקומו. זהו אתר עתיק הנמצא בנקודה ציורית במיוחד, על גבעה הניצבת ממש בקצה חצי האי סוניון, מוקפת ים כחול עד קצה האופק, עם נוף פנורמי של המפרץ הסארוני, אל מול האיים הנשקפים מנגד, במיוחד האיון פאטרוקלוס שניצב ממש ממול.

כבר אלפי שנים ששרידיו המונומנטליים של מקדש פוסידון משקיפים אל הים ומתנשאים בראש הכף הסמוך לשפת המים. ניצב הוא בהוד על הגבעה הרמה, בקצהו הדרומי של חצי האי אתיקה, רק 69 קילומטרים דרומית-מערבית לאתונה ואלפי שנים מהעידן המודרני.

אגב, נקודת צילום יפה על המקדש המיוחד הזה היא מהגבעה שמולו. ממנה ניתן ללכוד את המקדש ואת עמודי השיש שלו ולמולם את הים הכחול ושובלי הסירות הלבנים שעל פניו.


#תולדות מקדש פוסידון
המקדש נבנה בסביבות 440 לפני הספירה, בתקופה הקלאסית של יוון העתיקה. זה היה ככל הנראה חלק מתוכנית הבנייה המפורסמת של פריקלס (Pericles) באתונה וביוון העתיקה. החוקרים סבורים שמקדש פוסידון עצמו תוכנן על ידי אותו אדריכל שבנה את מקדש הֶפַייְסְטוֹס שבאתונה.

למעשה, מקדש פוסידון נבנה על חורבות מקדש קדום יותר, שנהרס כ-40 שנה לפני כן. היו אלה חיילי קסרקסס, שפלשו לאטיקה והרסו את המקדש, ביחד עם הרס מקדשי האקרופוליס של אתונה. קסרקסס הוא שמו היווני של חְשְיָארְשָׁ הראשון, מלך פרס האחמנית בשנים 485 עד 465 לפני הספירה.

רושם עמוק הותיר יופיו של המקום על רבים במהלך ההיסטוריה. בחצי האי סוניון ובמקדש פוסידון ביקר כאן אחד הידועים שבהם. זה היה המשורר הרומנטי הידוע לורד ביירון. הוא ביקר כאן ב-1810-11, כשעשה בביקורו הראשון ביוון והתגורר מספר חודשים באתונה. שמו של המשורר האנגלי הרומנטי חקוק עד היום על בסיסו של אחד מעמודי המקדש והסברה היא שהוא עצמו חקק אותו, אם כי הדבר לא מוכח לחלוטין. כך או כך, הלורד ביירון גם מזכיר את סוניון בשיר "איי יוון" (Isles of Greece) וכותב:

Place me on Sunium's marbled steep
Where nothing save the waves
and I May hear our mutual murmurs sweep.


#כיף בכף סוניון
בילוי של חצי יום או יום שלם באיזור ווליאגמני (Vouliagmeni) שמדרום לאתונה ובפרט בכף סוניון שבקצהו הדרומי, יהיה כיף של ממש. לא הרחק מהמקדש תמצאו חופים מקסימים ומעולים, בהם ניתן לשלב נופש ים-תיכוני נעים, עם התרבות וההיסטוריה שמגולמים במקדש הקלאסי המרשים לאל פוסידון.

ובכלל, כף סוניון ממש קרוב למרכז יוון ונמצא לא יותר משעה וחצי מאתונה או 20 דקות נסיעה מנמל התעופה הבינלאומי של אתונה. בואו לבקר בו!


#טיפים
המקדש פתוח בכל ימות השבוע מ-09:30 בבוקר ועד השקיעה.

הכניסה מתחת לגיל 18 - חינם.

יש מזנון בכניסה לאתר, אבל הביאו מים לכל מקרה, כי יכול להיות חם.


מבט מקרוב על מקדש סוניון:

https://youtu.be/Bk7BeWrDyww


ומהאוויר:

https://youtu.be/Kuu2CXIyE2I


רוצים סיור מודרך?

https://youtu.be/Ximbk82X5y0
מקדש השן של בודהה
#על המקדש ששומר על השן של בודהה

מקדש השן של בודהה (Buddha Tooth Relic Temple) בסינגפור, הוא מקום קדוש במיוחד. כאן נשמרת, החזיקו חזק, שן אמיתית של בודהה.

זהו מבנה רב-קומתי, בן מספר קומות, שבו כאלף פסלוני בודהה קטנים. מתפללים רבים כאן מביאים מנחות מושקעות לבודהה.

בתפילות כאן תוכלו לראות עשרות תלמידים, היושבים ביחד עם מוריהם ומשננים קטעי דת, בקול רם. התרחשות די עוצמתית, לפחות ביחס לאווירה התיירותית במקום.


#טיפים
עלו גם לגינת הגג המקסימה של המקדש. פנינה שרבים מפספסים.

שם יש גם גלגל תפילות ענקי וקדוש, שהמאמינים מסובבים עוד ועוד.

הכניסה בחינם

עליכם להתכסות בכניסה בצעיפים, שבהם תתכסו כשתהיו במקום, אם תגיעו בגופיה או במכנסיים קצרים.

שימו לב שבקומה השנייה יש אזור, שיש להסיר את הנעליים בכניסה אליו.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/S2OldrJ-pjU


ביקור במקום:

https://youtu.be/5gHIyxY0E1o
מנזר צ'י לין
#על המנזר העשוי עץ בלבד

מנזר צ'י-לין (Chi Lin Nunnery) הוא מתחם בודהיסטי גדול הכולל מנזר, מקדש ופגודות בודהיסטיות. כל אלו טובלים בתוך גנים סיניים יפים, בריכות שלוות עם פרחי לוטוס, שלל פסלים מרשימים ועשויי זהב, עץ, אבן וחימר.

המנזר, המאוכלס על ידי נזירות בלבד, משתרע על שטח של יותר מ-33,000 מטרים רבועים. הוא מהווה פינה שלווה ורגועה בתוך העיר ההומה. ציוץ הציפורים ודנדון הפעמונים מרגיעים כאן ומעניקים שלווה לנפש.

המנזר נחשב לאחד המקומות היפים בהונג קונג. את מבני העץ היפהפיים שלו בנו כאן במאה ה-20 אמנם, אך תוך שימוש בעץ בלבד, בסגנון שושלת טאנג המסורתי. על כי הסגנון הזה השתמשו בבנייה כאן בטכניקה שנקראת "פין וגרז", טכניקה שבה לא משתמשים כלל במסמרי ברזל.

מתחם המקדשים של המנזר בנוי סביב חצר יפה, שבה גם גינה יפהפייה ומטופחת, עם שלל בריכות מסוגננות ופרחי לוטוס בשלל צבעים.


#טיפים
אולמות המקדש והגן הסיני פתוחים לביקורים ללא תשלום.

שעות הפתיחה הן בימים חמישי עד שלישי, 16:00-9:30.

כבדו את הנזירות והמאמינים שבמנזר הפעיל והפגינו איפוק.

במקום גם מסעדה צמחונית.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/Y1E0vxTNN1o


ביקור במקום:

https://youtu.be/4fpt31LsgpI


הגן שמסביבו:

https://youtu.be/Yf-N6cKW0Cw
מקדש וָואט פּוֹ
מקדש מאן מו
מקדש וָואט אָרוּן
וואט טְרַאִימִיט
מקדש בּוֹגְיוּנְסָה


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.